Reisa Bærkokeriet
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,00,-

Matentusiasme & Naturglede

Ønsker du å bli forhandler? Klikk her for registrering!

Produkter fra GammelErik (tidl- Elvekantent Ys

Elvekanten Ysteri startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i 2000. Carlos ville ta dette videre, og  kjøpte det gamle samfunnshuset på Namsskogan, der han innredet underetasjen til ysteri og overetasjen til bolig. Her fortsatte han utviklingen av det fantastiske håndverket. 

Elvekanten Ysteri reåpnet nytt ysteri 4 desember 2019 med økt kapasitet og er lokalisert rett ved E6 på Namsskogan helt nord i Trøndelag. Se etter skiltet Ostehus, et gult bygg pyntet med Gule oster.

Umiddelbar nærhet til elva Namsen er bakgrunnen for navnet.

Vi produserer 4 ostevarianter, der 2 er med urter og 2 naturelle.

Vår mest kjente ost Gammel Erik vellagret har priser og utmerkelser fra både NM og VM. Det brukes helfet melk fra lokale, lykkelige kyr, vi har èn fast leverandør på melk.

Utgangspunktet for produksjonen har hele tiden vært gaudatype, som Carlos med tiden har utviklet til sine egne varianter av den tradisjonelle fastosten – både med og uten urter tilsatt.

Med inspirasjon i ysteteknikker fra Nederland og Frankrike, og lang og møysommelig utvikling og lokal testing, framstår ostene med den fantastiske kvaliteten og nydelige smaken den har i dag. 

Pr idag har ysteriet fire forskjellige oster i utvalget sitt, med den vellagrede Gammel-Erik som selve flaggskipet. Den lagres i minimum  10 mnd.

Gammel Erik Rund lagres i minimum 5 mnd. 

I tillegg lages det fastoster tilsatt urter som ramsløk og spisskum med lagringstid minimum 2 mnd.

FILTER
Pris
kr
-
kr
Filtrer
Side 1 av 0 (0 produkter funnet)

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke